lauantai 20. kesäkuuta 2009

Suklaa-appelsiinikakku




Tätä herkuteltiin juhannuksena meijän "tupareissa". Hyvää on, njams :b! Tämä ohje on ollut jokin aika sitten jossain lehessä. Muistatko Liisa tai joku muu, että missä? Tein tästä vain vielä vähän suklaisemman ja laitoin tuon suklaakuorrutteen päälle. Sitä ei alkuperäiseen ohjeeseen kuulunut. Tuossa kuorrutusvaiheessa kävi vähän hullusti, kun kaadoin sulatetun suklaan kakun päälle, ni se levis pitkin pöytiä :D! Onneksi pöytä oli puhdas! Pikkuhiljaa, kun suklaakuorrute jähmetty sain sen pysymään kakun päällä. No, tietääpähän seuraavalla kerralla oottaa kauemmin suklaan jäähtymistä ja laittaa vaikka leivinpaperi kakun alle varmuuden vuoksi. :)


Pohja:
  • 2 kananmunaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 2rkl kaakaojauhetta
  • 1tl leivinjauhetta
  • 3rkl suklaarouhetta
Kostutukseen appelsiinimehua

Täyte:
  • 400g appelsiinituorejuustoa
  • 2dl maustamatonta jugurttia
  • 2rkl suklaarouhetta
  • (sokeria)
  • 3rkl appelsiinimehua
  • 2 liivatelehteä
Kuorrutus:
  • 200g tummaasuklaata
  • 1 ½ dl kermaa
  • nokare voita
  • päälle on rouhittu puoli levyä Fazerina-suklaata

Ohje:
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon jauhoseos ja lopuksi suklaarouhe.
  • Kaada taikina voideltuun, noin 2 litran vetoiseen irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa n.15-20 min.
  • Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia.
  • Laita täytettä varten liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
  • Sekoita tuorejuusto ja jugurtti keskenään. Lisää joukkoon suklaarouhe ja mausta sokerilla maun mukaan. Kuumenna appelsiinimehu ja liota sen joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet ja lisää täytteen joukkoon.
  • Laita kakkupohjan toinen puoli takaisin irtopohjavuokaan, kostuta appelsiinimehulla, lisää täyte vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Anna kakun hyytyä jääkaapissa.
  • Irrota kakku vuoasta ja koristele.
  • Sulata kattilassa tummasuklaa, voi nokare ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle.
  • Koristele. Itse koristelin Fazerina-suklaarouheella.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tein tätä (sinun kuorrutettua versiotasi) miehen syntymäpäiväksi viikonloppuna ja taivas kun olikin hyvää! Koristelin tummalla suklaarouheella ja sokeriliemessä keitetyillä kumkvatinpuolikkailla. Ah.

Päivi kirjoitti...

Kiva :). Tämä on kyllä hyvää :b! Ja mukava idea laittaa siihen päälle kumkvatinpuolikkaita! :)