maanantai 20. lokakuuta 2008

Mansikka-marenkitorttu


Pohja:
  • 150g voita
  • 1dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • ½dl perunajauhoja
  • 2½dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria
Täyte:
  • mansikoita
Päälle:
  • 3 valkuaista
  • 4rkl tomusokeria

Ohje:
  • Sulata rasva ja lisää siihen sokeri.
  • Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon.
  • Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää ne sitten taikinaan.
  • Levitä taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija n.25cm) pohjalle ja reunoille.
  • Paista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 min.
  • Levitä mansikat pohjalle.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri kokoajan vatkaten.
  • Lusikoi marenki mansikoiden päälle.
  • Paista piirasta vielä hetki n.5min uunin keskitasolla, kunnes marenki saa hieman väriä.

4 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Oi että, tämä näyttää suussasulavalta.. Marenkiherkkuja olen syönyt yleensä aina vain sitruunoiden kanssa, mansikat ovat jotenkin jääneet väliin..
Pitänee testata! :)

Päivi kirjoitti...

Juu, tämä on hyvää marengin ystävälle :). Itekkin tykkäsin. Kannattaa kokeilla! :)

Irkku kirjoitti...

Mä tein eilen meille jälkiruuaksi tämmäösen. Oli niin hyvää, että meni kerralla melkein kokonaan. :D Jaakko sano että mielikin maistuu tortulle. Oli niin hyvää. :D

Päivi kirjoitti...

Irkku, mukava kuulla, että maistu :). Ihana se Jaakko :D!