Tänään aloitin marraskuun juhliin leipomisen. Tässä yksi ohje, jolla tein pieniä suolaisia Laurin valmistujaisiin. Pasteijoita tuli tuosta taikina määrästä 48kpl. Täytettä jäi vielä, joten jos ois ollu enemmän taikinaa, ni ois saanut tehtyä vielä useamman. :)
- 2 kg torttutaikinalevyjä
- 300g ylikypsää saunapalvikinkkua
- 2prk ranskankermaa
- 1 (n.170g) keltainen paprika
- n.100g juustoraastetta
- n.2tl jauhettua paprikamaustetta
- Ota torttutaikina levyt erilleen sulamaan.
- Pilko kinkku ja paprika.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään: kinkku, paprika, juustoraaste, ranskankerma ja paprikamauste.
- Puolita torttuataikina levyt.
- Laita jokaisen taikina palasen päälle n.ruokalusikallinen täytettä ja taita pasteija kiinni.
- Pasteijan avonaiset reunat kannattaa painella kiinni esim. haarukalla, jotta ne pysyy paremmin paistaessa kiinni. (Lisäksi jokaisen voi laittaa esim. pienellä coctailtikuilla kiinni.)
- Jos haluat voitele munalla. Itse en tällä kertaa voidellut.
- Paista pasteijoita 225 asteessa n.10-15min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti