perjantai 31. lokakuuta 2008

Pikkupitsat


Pohja:
  • 3dl vettä
  • 1pss kuivahiivaa
  • 1½ tl suolaa
  • n.7dl vehnäjauhoja
  • n.10g sulaa voita
Täyttee:
  • 400g jauhelihaa
  • 2 pientä sipulia
  • 1prk tonnikalaa
  • 1prk ananaspaloja
  • juustoraastetta
  • Mausteita: jauheliha-, grillausmausteita, paprikajauhetta, oreganoa, suolaa ja ketsuppia

Ohje:
  • Valmista pohja: Kuumenna vesi n.42 asteiseksi. Lisää siihen suola ja jauhoja joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää loputkin jauhot. Sulata voi ja sekoita se taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota hetki lämpimässä.
  • Valmista täyte: Ruskista jauheliha ja lisää siihen pilkotut sipulit. Mausta mausteilla. Lisää ketsuppia niin paljon, että jauhelihaseokseta tulee punertavaa.
  • Nostele taikinasta lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle pellille (n. 9kpl/pelti). Taputtele jauhotetuilla käsillä ne pieniksi pyöreiksi pitsapohjiksi.
  • Levittele pitsapohjien päälle ohuesti ketsuppia. Sitten jauhelihaseosta, tonnikalaa, ananasta ja lopuksi vielä juustoraastetta.
  • Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 12 min.
  • Ripottele vielä oreganoa vasta paistettujen pikkupitsojen päälle.

Ei kommentteja: