tiistai 19. elokuuta 2008

Voisilmäpullat


n. 40kpl

  • ½ l maitoa
  • 2pss (22g) kuivahiivaa
  • 2tl suolaa
  • 2dl sokeria
  • 1rkl jauhettua kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • n.14dl vehnäjauhoja
  • 200g voita
Täyte:
  • 100g voita
  • 4rkl sokeria
  • 1½tl jauhettua kardemummaa
  • 2tl vanilliinisokeria
Voiteluun:
  • 1 kananmuna
Päälle:
  • hienoa sokeria

Ohje:
  • Lämmitä maito n.42 asteiseksi.
  • Sekoita maitoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
  • Sekoita kuivahiiva vehnäjauhojen sekaan ja lisää jauhoja vähitellen maitoseokseen. Lisää jauhoja niin pitkään, että taikina irtoaa kulhosta.
  • Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi.
  • Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kooltaan kaksinkertaiseksi lämpimässä esim.vesialtaassa.
  • Sekoita voi, sokeri ja mausteet täytettä varten.
  • Jaa kohonnut taikina kahtia ja muotoile puolikas tangoksi. Jaa tanko kahtia ja kumpikin puolikas kymmeneen yhtäsuureen osaan. Pyöritä palat sileiksi pulliksi pellille leivinpaperin päälle (n.12kpl/pelti) .
  • Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
  • Leivo samoin toinen puoli taikinasta.
  • Vatkaa voitelumunan rakenne rikki ja ota esiin hienoasokeria.
  • Painele jokaisen pullan keskelle etu-ja keskisormella kolo pohjaan asti. Tee työ melko nopeasti ja vielä toiseenkin kertaan, että kolo pysyy auki.
  • Laita jokaiseen koloon maustevoipala.
  • Voitele pullat ja ripottele pinnalle hienoasokeria.
  • Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n.7-8min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

1 kommentti:

Liisa kirjoitti...

Sinä se jaksat ahkerasti laittaa tänne uusia reseptejä:D Minäkin tässä yritän joku päivä jotain leipoa..tulostin jo jotain ohjeita joita täytyy vähän muokkailla:)