lauantai 12. heinäkuuta 2008

Vadelma-Daim täytekakku


Pohjana tässä kakussa oli kuuden munan suklaakakku. Ohjeen löydät täältä.

Täyte:
  • 6 liivatelehteä
  • 1pss Daimrakeita (100g)
  • 5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1prk maustamatonta tuorejuustoa
  • 1dl sokeria
  • 200g vadelmia
Ohje:
  • Laita liivatteet kylmään veteen.
  • Vaahdota vaniljakastike ja lisää siihen sokeri, tuorejuusto ja Daimrakeet.
  • Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne pieneen määrään (n.½dl) kuumaa vettä.
  • Sekoita liivate vaahtoon.
  • Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.
  • Täytä kakku vuokaan. Laita molempiin väleihin vaahtoa ja n.100g vadelmia.
  • Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.
  • Koristele.
Kakun päällä on n.6dl kermaa. Kermavaahto on maustettu sokerilla ja vaniljasokerilla.

2 kommenttia:

Lauri kirjoitti...

Jop'ol hyvvää!

Unknown kirjoitti...

Näyttää hurjan hyvältä! Taidankin katsastaa nämä sivut, kun seuraavaksi rupean leipomaan.