lauantai 21. kesäkuuta 2008

Suklaa-vadelmamousse täytekakku




Ideaa tähän kakkuun sain Herkkukirpun sivuilta. Tämä kakku oli kyllä hyvää. Isolla porukalla herkuttelimme tätä ja kehuja tuli. :)

Kakkupohja:
  • 6 kananmunaa
  • 2 ½dl sokeria
  • 2dl vehnäjauhoja
  • ½dl perunajauhoja
  • 3/4dl kaakaojauhetta
  • 2tl leivinjauhetta
Ohje:
  • Voitele ja korppujauhota vuoka.
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi varovasti vaahtoon.
  • Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa, noin 1 tunti.

Täytteet

Suklaamousse:
  • 150g maitosuklaata
  • 1 keltuainen
  • 2dl kermaa
  • 1/4dl sokeria
  • Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä
  • Vatkaa keltuainen ja sokerit
  • Vatkaa kerma
  • Yhdistele keltuaisvaahto ja sulatettu suklaa kermavaahtoon.

Vadelmavaahto:
  • 200g vadelmia
  • 1 valkuainen
  • 50g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1/4dl sokeria
  • 3 liivatelehteä
  • Soseuta vadelmat.
  • Vaahdota vaniljakastike ja lisää siihen tuorejuusto, vadelmasose, sokerit ja valkuainen.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min ja puristele niistä ylimääräinen vesi pois. Liota liivatteet pieneen määrään (n.½dl) kuumaa vettä ja sekoita vadelmavaahtoon hyvin sekoittaen.

Kokoa kakku. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta n.2dl:lla mehua. Täytä kakku ja koristele. Kakun koristeluun kului n.6dl kermaa. Koristeena on myös Daim rakeita ja Pihlajanmarja karkkeja. Kakku kannattaa täyttää edellisenä päivänä ennen tarjoilua, jotta ehtii kunnolla kostua ja täytteet ehtii hyytyä.

Ei kommentteja: