keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Tuovin vehnäset









Tämä ohje on otettu ruanvalmistuksen taito nimisestä kirjasta.


  • 150g laktoositonta margariinia
  • 4,6dl vehnäjauhoja
  • 2rk sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 50g hiivaa
  • 1dl laktoositonta maitojuomaa
  • 2 munaa
  • täyte:
  • 100g voita
  • 100g tomusokeria
  • 2tl kardemummaa


  • Rasva, jauhot, sokeri ja suola mitataan kulhoon ja nypitään taseiseksi seokseksi.
  • Munan rakenne vatkataan rikki, Siihen lisätään kylmä maito ja hiiva,joka lietetään tasaiseksi.
  • Tämä seos lisätään rasva-jauhoseokseen ja sekoitetaan nopeasti.
  • Taikina kaaviloidaan n.20 cm leveäksi levyksi, jolle levitetään täyte.
  • Levy kääritään kääröksi, leikataan noin 2,5cm paloiksi, jotka pannaan paperivuokiin kohoamaan.
  • Kohonneet vehnäset voidellaan munalla, pinnalle raesokeria.
  • Paistetaan 225 asteessa kauniin värisiksi.
Nauti hieman lämpimänä maidon kanssa:D


Ei kommentteja: