Tämä ohje on otettu ruanvalmistuksen taito nimisestä kirjasta.
- 150g laktoositonta margariinia
- 4,6dl vehnäjauhoja
- 2rk sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 50g hiivaa
- 1dl laktoositonta maitojuomaa
- 2 munaa
- täyte:
- 100g voita
- 100g tomusokeria
- 2tl kardemummaa
- Rasva, jauhot, sokeri ja suola mitataan kulhoon ja nypitään taseiseksi seokseksi.
- Munan rakenne vatkataan rikki, Siihen lisätään kylmä maito ja hiiva,joka lietetään tasaiseksi.
- Tämä seos lisätään rasva-jauhoseokseen ja sekoitetaan nopeasti.
- Taikina kaaviloidaan n.20 cm leveäksi levyksi, jolle levitetään täyte.
- Levy kääritään kääröksi, leikataan noin 2,5cm paloiksi, jotka pannaan paperivuokiin kohoamaan.
- Kohonneet vehnäset voidellaan munalla, pinnalle raesokeria.
- Paistetaan 225 asteessa kauniin värisiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti