maanantai 19. toukokuuta 2008

Charlotte kakku


Tämän kakun valmistin äitienpäiväksi, kun en halunnut aivan tavallista täytekakkua.


Valmista ensin kääretorttu. Ohjeen voit katsoa täältä.

Charlotten rahkatäyte:
  • 4 liivatelehteä
  • 2dl kermaa
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • 200g maitorahkaa
  • mansikoita
  • vadelmia
Ohje:
  • Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-10min. Vaahdota sillä välin kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla mielesi mukaan.
  • Soseuta marjat sauvasekoittajalla ja lisää ne maitorahkaan.
  • Puristele liivatteista vesi pois ja sulata ne pieneen määrään kuumaa vettä. Lisää liivate marjarahkaan kokoajan samalla sekoittaen.
  • Yhdistä rahkaan varovaisesti kermavaahto.
  • Ota n.1,5 litran kulho ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein.
  • Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle.
  • Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  • Ennen tarjoilua kuoma kakku kulhosta tarjoilualustalle.
  • Koristele tomusokerilla tai kermavaahdolla

Ei kommentteja: