Tämän kakun valmistin äitienpäiväksi, kun en halunnut aivan tavallista täytekakkua.
Valmista ensin kääretorttu. Ohjeen voit katsoa täältä.
Charlotten rahkatäyte:
- 4 liivatelehteä
- 2dl kermaa
- sokeria
- vaniljasokeria
- 200g maitorahkaa
- mansikoita
- vadelmia
- Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-10min. Vaahdota sillä välin kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla mielesi mukaan.
- Soseuta marjat sauvasekoittajalla ja lisää ne maitorahkaan.
- Puristele liivatteista vesi pois ja sulata ne pieneen määrään kuumaa vettä. Lisää liivate marjarahkaan kokoajan samalla sekoittaen.
- Yhdistä rahkaan varovaisesti kermavaahto.
- Ota n.1,5 litran kulho ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein.
- Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Ennen tarjoilua kuoma kakku kulhosta tarjoilualustalle.
- Koristele tomusokerilla tai kermavaahdolla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti