maanantai 26. toukokuuta 2008

Lihapullakastike


Lihapullat valmistin Knorrin Ranskalaisen sipulikeittopussin takana olevalla ohjeella.
  • 400g jauhelihaa
  • 1pss Ranskalaista sipulikeittoa
  • ½dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1prk kermaviiliä
Tuosta määrästä tulee n.25 lihapullaa
Paistoin lihapullia 225 asteessa noin 15 min.

Kastike:
  • 50g voita
  • n.5 rkl vehnäjauhoja
  • n.4dl vettä
  • ½ lihaliemikuutio
  • ½ tl sokeria
  • ½ rkl paprikajauhetta
  • n.1tl rouhittua mustapippuria
  • 1tl jauhelihamaustetta
  • 1tl grillausmaustetta
  • 1dl kermaa
Ohje:
  • Sulata voi paistinpannulla. Lisää vehnäjauhot ja ruskista.
  • Kaada ruskistetut vehnäjauhot kattilaan ja lisää vesi.
  • Anna kiehua, jotta kastike sakenee.
  • Lisää lihaliemikuutio ja mausteet.
  • Lisää kerma ja lihapullat.
  • Tarjoile perunoiden ja salaatin kanssa.
Hyvää kotiruokaa! :)

Ei kommentteja: