(16kpl)
- 5dl vettä
- 50g hiivaa
- 2tl suolaa
- 4tl öljyä
- 10dl vehnäjauhoja
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljyt ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi.
- Anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Jaa kohonnut taikina 16 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat matalaksi pyöreiksi pitaleiviksi(halkaisija noin 15cm).
- Anna leipien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 12min.
- Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi"
- Halkaise jäähtynyt leipä keskeltä ja täytä haluamallasi täytteellä.
- Itse tein ensin normaalin vihersalaatin kulhoon johon laitoin: jääsalaattia,kurkkua ja tomaattia. sekä erillisessä kulhossa ananasta ja ruskistettuja porsaansuikaleita.Nämä lisäsin lusikalla leivän sisään. Oli hyvää:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti