torstai 29. toukokuuta 2008

Maukkaat pitaleivät














(16kpl)

  • 5dl vettä
  • 50g hiivaa
  • 2tl suolaa
  • 4tl öljyä
  • 10dl vehnäjauhoja

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljyt ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi.
  • Anna kohota kaksinkertaiseksi.
  • Jaa kohonnut taikina 16 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat matalaksi pyöreiksi pitaleiviksi(halkaisija noin 15cm).
  • Anna leipien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  • Paista 225-asteisessa uunissa noin 12min.
  • Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi"
  • Halkaise jäähtynyt leipä keskeltä ja täytä haluamallasi täytteellä.

  • Itse tein ensin normaalin vihersalaatin kulhoon johon laitoin: jääsalaattia,kurkkua ja tomaattia. sekä erillisessä kulhossa ananasta ja ruskistettuja porsaansuikaleita.Nämä lisäsin lusikalla leivän sisään. Oli hyvää:)

Ei kommentteja: