perjantai 4. huhtikuuta 2008

Jauheliha-tonnikala-salami pitsa

(pellillinen)


Tällä kertaa löytyi kaapista tällaiseen pitsaan ainekset. Laitoin vain puoleen peltiin salamia, koska tyttöni eivät niistä välitä.

Pohja:
  • 2dl vettä
  • 2tl kuivahiivaa
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 10g voita
  • suolaa
Täyte:
  • 200g jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 1prk Eldorado tonnikalaa tomaattikastikeessa
  • 1prk ananaspaloja
  • 8kpl Ohuen ohut meetwurstisiivuja
  • n.200g juustoraastetta
  • ketsuppia
  • suolaa
  • mausteita esim. oregano, jauheliha- ja paprikamauste


Ohje:
  • Valmista ensin pohja
  • Kuumenna vesi 42 asteiseksi
  • Sekoita kuivahiiva ja suola vehnäjauhojen sekaan
  • Sekoita jauhoseos veden joukkoon huolellisesti
  • Sulata voi ja kaada se taikinaan
  • Sekoita taikina tasaiseksi
  • Levittele taikina leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi levyksi
  • Levittele pohjan päälle hieman ketsuppia
  • Valmista täyte
  • Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli
  • Mausta suolalla ja mausteilla oman maun mukaan
  • Ruutaa ketsuppia niin paljon(n.1dl) , että jauheliha-sipuliseos on punaista
  • Levitä jauheliha taikinapohjan päälle
  • Levitä tonnikala jauhelihan päälle
  • Laita seuraavaksi meetwurstisiivut ja ananaspalat
  • Ripottele päälle juustoraaste
  • Paista 225 asteessa uuninkeskitasolla noin 12 minuuttia kunnes juusto on saanut kauniin värin
  • Ripottele pinnalle oreganoa ja anna vetäytä hetki ennen tarjoamista

Ei kommentteja: