perjantai 4. huhtikuuta 2008

Banaaniaurinko hyytelökakku


Tämä ohje löytyy Ristiäisitä rääppiäisiin ohjevihkosesta. Pohjaan halusin kuitenkin laittaa Kaurakeksien sijasta Digestive-keksejä. Muuten valmistin kakun aikalailla samaan tapaan.

Pohja:
  • 12kpl Digestive keksejä
  • 75g voita
Täyte:
  • 2½dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 5dl maustamatonta jukurttia
  • 150g appelsiinimarmeladia
  • 1dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • 6 liivatelehteä
  • ½dl appelsiinituoremehua
Kuorrutus:
  • 2 banaania
  • 2dl appelsiinituoremehua
  • 1dl hyytelösokeria


Ohje:
  • Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva
  • Taputtele muruseoksesta pohja joko irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle tai niinkuin itse valmistin kakun suoraan pyöreään vuokaan
  • Vaahdota vaniljakastike
  • Sekoita marmeladi ja sokerit jukurttiin
  • Yhdistä vaahto ja jukurttiseos
  • Liota liivatelehtiä noin 5-10 minuuttia kylmässä vedessä
  • Purista liivatteista vesi pois
  • Kuumenna appelsiinimehukiehuvaksi ja liota ne siihen
  • Kaada seos nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen
  • Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita
  • Nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi
  • Valmista kuorrutus
  • Leikkaa banaanit siivuiksi ja asettele ne kakun pinnalle kehän muotoon
  • Kuumenna mehu kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri kokoajan sekoittaen
  • Kiehauta uudelleen kunnes liemi kirkastuu
  • Kaada hyytelö varovasti kakun pinnalle
  • Anna hyytyä kakun jääkapissa yön yli

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nam taidanpa kokeilla tätä tässä joku päivä.:)