Tämä ohje löytyy Ristiäisitä rääppiäisiin ohjevihkosesta. Pohjaan halusin kuitenkin laittaa Kaurakeksien sijasta Digestive-keksejä. Muuten valmistin kakun aikalailla samaan tapaan.
Pohja:
- 12kpl Digestive keksejä
- 75g voita
- 2½dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 5dl maustamatonta jukurttia
- 150g appelsiinimarmeladia
- 1dl sokeria
- 1tl vaniljasokeria
- 6 liivatelehteä
- ½dl appelsiinituoremehua
- 2 banaania
- 2dl appelsiinituoremehua
- 1dl hyytelösokeria
Ohje:
- Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva
- Taputtele muruseoksesta pohja joko irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle tai niinkuin itse valmistin kakun suoraan pyöreään vuokaan
- Vaahdota vaniljakastike
- Sekoita marmeladi ja sokerit jukurttiin
- Yhdistä vaahto ja jukurttiseos
- Liota liivatelehtiä noin 5-10 minuuttia kylmässä vedessä
- Purista liivatteista vesi pois
- Kuumenna appelsiinimehukiehuvaksi ja liota ne siihen
- Kaada seos nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen
- Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita
- Nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi
- Valmista kuorrutus
- Leikkaa banaanit siivuiksi ja asettele ne kakun pinnalle kehän muotoon
- Kuumenna mehu kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri kokoajan sekoittaen
- Kiehauta uudelleen kunnes liemi kirkastuu
- Kaada hyytelö varovasti kakun pinnalle
- Anna hyytyä kakun jääkapissa yön yli
1 kommentti:
Nam taidanpa kokeilla tätä tässä joku päivä.:)
Lähetä kommentti