maanantai 24. maaliskuuta 2008

Mustikka Brita-torttu

2 annosta/yksi pellillinen


Pohja:
  • 125g voita
  • 1dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1½dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1dl maitoa

Päälle marenki:
  • 2 valkuaista
  • 1½dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
Täyte:
  • n.3dl kermaa
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • mustikoita


Ohje:
  • Valmista ensin pohja
  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  • Vatkaa joukkoon keltuaiset
  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan
  • Lisää jauhot ja maito vuorotellen taikinaan kokoajan sekoittaen
  • Levittele taikina uunipellille leivinpaperin päälle
  • Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia
  • Valmista marenki
  • Vaahdota valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi
  • Levittele marenki paistetun pohjan päälle
  • Jatka uunissa paistamista vielä 15 minuuttia

  • Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se keskeltä kahtia
  • Laita pohja hetkeksi pakastimeen, jotta kakun kokoaminen olisi helpompaa
  • Vatkaa kerma ja mausta se sokereilla
  • Levittele kakun toisen puolikkaan päälle kermavaahto
  • Ripottele vaahdon päälle mustikoita niin että vaahto peittyy
  • Nosta toinen puolikas pohjasta kanneksi

Ei kommentteja: