Pohja:
- 125g voita
- 1dl sokeria
- 2 keltuaista
- 1½dl vehnäjauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- 1dl maitoa
Päälle marenki:
- 2 valkuaista
- 1½dl sokeria
- 1tl vaniljasokeria
- n.3dl kermaa
- sokeria
- vaniljasokeria
- mustikoita
Ohje:
- Valmista ensin pohja
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Vatkaa joukkoon keltuaiset
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan
- Lisää jauhot ja maito vuorotellen taikinaan kokoajan sekoittaen
- Levittele taikina uunipellille leivinpaperin päälle
- Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia
- Valmista marenki
- Vaahdota valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi
- Levittele marenki paistetun pohjan päälle
- Jatka uunissa paistamista vielä 15 minuuttia
- Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se keskeltä kahtia
- Laita pohja hetkeksi pakastimeen, jotta kakun kokoaminen olisi helpompaa
- Vatkaa kerma ja mausta se sokereilla
- Levittele kakun toisen puolikkaan päälle kermavaahto
- Ripottele vaahdon päälle mustikoita niin että vaahto peittyy
- Nosta toinen puolikas pohjasta kanneksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti