Pohja:
- 150g pipareita
- 75g voisulaa
- 8 liivatelehteä
- 1prk säilykepersikoita
- 1prk säilykepapaijaa
- 1tl sitruunankuoriraastetta
- ½dl sitruunamehua
- 1prk ranskankermaa
- 1rkl vaniljasokeria
- 2dl sokeria
- 2 kananmunanvalkuaista
- 2dl kuohukermaa
- Tuore persikoita ja kiivejä
Ohje:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle
- Hienonna piparit
- Sekoita piparimurskaan voisula ja painele seos tiiviistivuoan pohjalle
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi
- Valuta säilykehedelmät ja soseuta ne
- Pese sitruuna hyvin
- Raasta sen kuori ja purista mehu
- Kuumenna sitruunamehu kattilassa.
- Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Nosta kattila pois liedeltä
- Vatkaa kulhossa hedelmäsose, sitruunankuoriraaste, ranskankerma, vaniljasokeri ja puolet sokerista
- Sekoita liivate ohuena nauhana seokseen
- Vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi
- Vaahdota kerma
- Lisää molemmat vaahdot 2-3 erässä lastalla käännellen hedelmäseokseen
- Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta
- Peita vuoka kelmulla ja nosta jääkaapppiin hyytymään päiväksi tai yön yli
- Koristele kakku hedelmäpaloilla
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti