perjantai 7. maaliskuuta 2008

Hedelmämoussekakku



Pohja:
  • 150g pipareita
  • 75g voisulaa
Täyte:
  • 8 liivatelehteä
  • 1prk säilykepersikoita
  • 1prk säilykepapaijaa
  • 1tl sitruunankuoriraastetta
  • ½dl sitruunamehua
  • 1prk ranskankermaa
  • 1rkl vaniljasokeria
  • 2dl sokeria
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • 2dl kuohukermaa
Koristeluun:
  • Tuore persikoita ja kiivejä

Ohje:
  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle
  • Hienonna piparit
  • Sekoita piparimurskaan voisula ja painele seos tiiviistivuoan pohjalle
  • Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi
  • Valuta säilykehedelmät ja soseuta ne
  • Pese sitruuna hyvin
  • Raasta sen kuori ja purista mehu
  • Kuumenna sitruunamehu kattilassa.
  • Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Nosta kattila pois liedeltä
  • Vatkaa kulhossa hedelmäsose, sitruunankuoriraaste, ranskankerma, vaniljasokeri ja puolet sokerista
  • Sekoita liivate ohuena nauhana seokseen
  • Vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi
  • Vaahdota kerma
  • Lisää molemmat vaahdot 2-3 erässä lastalla käännellen hedelmäseokseen
  • Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta
  • Peita vuoka kelmulla ja nosta jääkaapppiin hyytymään päiväksi tai yön yli
  • Koristele kakku hedelmäpaloilla
  • Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastiaan

Ei kommentteja: