maanantai 18. helmikuuta 2008

Susu-suklaapiirakka

(pellillinen)


"Tämä piirakka vie kielen mennessään :)!"



Pohja:
  • 3 kananmunaa
  • 3dl sokeria
  • 4,5dl vehnäjauhoja
  • ½dl kaakaojauhetta
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1,5dl maitoa
  • 150g voita
  • n.200g Susu-suklaata
Kuorrutus:
  • 60g voita
  • 2tl vaniljasokeria
  • 3rkl kaakaojauhetta
  • 3-4dl tomusokeria
  • 5rkl kahvia
Päälle esim. nomparelleja

Ohje:
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  • Sekoita kuivat aineet keskenään: vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe
  • Lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa, kokoajan sekoittaen
  • Sulata voi ja lisää taikinaan
  • Lopuksi lisää paloitetut Susu-suklaan palaset. Sekoita.
  • Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä taikina lastalla tasaiseksi
  • Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia
Anna piirakan jäähtyä hieman ja valmista kuorrutus:
  • Sulata voi
  • Lisää joukkoon kuuma kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri
  • Sekoita tasaiseksi ja levittele piirakan päälle
  • Lopuksi päälle voi vielä ripotella koristeeksi esim. nomparelleja

Ei kommentteja: