lauantai 23. helmikuuta 2008

Kinkkupiirakka

(pellillinen)

Pohja:
  • 2dl vettä
  • 100g voita
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1tl suolaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 2 kananmuna
Täyte:
  • paprika
  • 300g kinkkua
  • 1 prk ananasta
  • 1prk ranskankermaa
  • 1prk kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • n.150g juustoraastetta
  • suolaa
  • paprikajauhetta
  • mustapippuria

Ohje:
  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola
  • Nypi huoneenlämpöinen voi jauhojen sekaan
  • Lisää kylmä vesi ja sekoita
  • Lisää vielä kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi
  • Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille
  • Pilko paprika, kinkku ja ananas
  • Raasta juusto
  • Sekoita ranskankerma, kermaviili, kananmunat ja mausteet
  • Lisää seokseen pilkottu kinkku, paprika, ananas ja juustoraaste
  • Sekoita ja kaada taikinapohjan päälle
  • Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia


Täytevaihtoehto 2: Jauheliha-kasvispiirakka




  • 200g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 4 kananmunaa
  • 4dl kerma-maitoa
  • 1pss keittojuureksia
  • noin 150g juustoraastetta
  • suolaa
  • mausteita: esim. jauhelihamauste, paprikajauhe

Ohje:
  • Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla
  • Lisää keittojuurekset ja anna hautua kannen alla, kunnes juurekset ovat pehmenneet
  • Mausta suolalla ja mausteilla
  • Vatkaa kananmunat vispilällä kerma-maidon joukkoon kulhossa
  • Lisää juustoraaste ja jauheliha-juurekset
  • Levittele täyte tasaisesti taikinapohjan päälle

Ei kommentteja: