torstai 21. helmikuuta 2008

Suklainen täytekakku

( 20 annosta)


Pohja x2:
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1tl leivinjauhetta

Kostutus:
  • 1½dl maitoa
  • 1rkl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
Täyte:
  • 3 banaania
  • 1tlk (425g) persikkaviipaleita sokeriliemessä
  • noin 300g viinirypäleitä
  • 4dl vispikermaa
  • sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan
Kuorrutus ja koristelu:
  • 100g taloussuklaata
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2rkl maitoa
  • noin 300g karkkeja

Ohje:
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi
  • Sekoita kevyesti taikina sekaisin
  • Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle
  • Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia
  • Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille
  • Vedä pois paistopaperi
  • Tee toinen pellillinen samoin
  • Kokoa kakku isolle vadille
  • Sekoita maidon joukkoon sokerit
  • Kostuta pohjalevyt pullasudilla
  • Kuori ja viipaloi banaanit
  • Valuta persikkaviipaleet liemestään
  • Huuhtele ja halkaise viinirypäleet ja poista mahdolliset siemenet
  • Vaahdota kerma ja mausta sokereilla
  • Kokoa kakku. Levitä pohjalevyille kermavaahto ja hedelmät
  • Pane kakun päälle leikkuulauta painoksi
  • Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin
  • Paloittele suklaa kulhoon
  • Sulata vesihauteessa tai mikroaaltouunissa puolella teholla noin 2 minuuttia
  • Sekoita ja kuumenna niin kauan, että suklaa on sulanut
  • Sekoita tuorejuusto suklaaseen
  • Ohenna seosta maidolla
  • Levitä suklaa-tuorejuusto kakun päälle
  • Koristele karkeilla

Ei kommentteja: