perjantai 10. heinäkuuta 2009

Marianne juustokakku


Tätäkin tarjoiltiin Elinan synttäreillä. Tämä ohje on suoraan Marianne crush pussin takaa.

  • 200g suklaakeksejä
  • 50gvoita

  • 2dl kermaa
  • 120g Marianne crush rouhetta (ite laitoin koko pussillisen eli 150g)
  • 200g rahkaa
  • 5 liivatelehteä
  • 1dl vettä
  • (sokeria)

  • 400g marjoja (vadelmia)
  • 1dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 1dl punaista mehua

Ohje:
  • Murenna keksit, sekoita murut voisulan kanssa ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

  • Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon Marianne Crush ja rahka (ja sokeria oman maun mukaan).
  • Liota liivatelehtiä 5min. runsaassa kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kiehuvaan veteen.
  • Lisää liivateseos Mariannevaahtoon ja kaada keksipohjan päälle.
  • Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.

  • Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kera.
  • Liota liivatelehtiä 5 min. runsaassa kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja sulata kiehuvaan mehuun.
  • Lisää seos survottujen marjojen joukkoon ja nostele hyytyneen Marianne-kerroksen päälle.
  • Hyydytä jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulee parempi kakku, kun Marianne crush:in tilalla käyttää murskattuja Marianne rae-karkkeja

Päivi kirjoitti...

Kiitos vinkistä :).