maanantai 16. helmikuuta 2009

Texaspullat



Viime lauantaina käytiin mieheni kanssa kahestaan kahvilassa. Mies otti Texaspullan ja minä Dallaspullan. Oli niin hyvää, että heti ku päästiin kotiin, etittiin netistä mitä ne pullat piti sisällään. Löydettiin, vähän muuteltiin ohjetta ja heti maanantaina leivoin sitten näitä ite :). Njams...hyviä ovat :b!


n.35kpl

Pullataikina:
  • 5dl maitoa
  • 2pss kuivahiivaa (2x11g)
  • 2tl suolaa
  • 2dl sokeria
  • 1rkl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • n. 13-15 dl vehnäjauhoja
  • 175g voita
Ohje:
  • Lämmitä maito n.42 asteiseksi.
  • Sekoita maidon joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
  • Lisää kuivahiiva vehnäjauhon joukkoon ja lisää jauhoja maitoseokseen kokoajan sekoittaen.
  • Lisää huoneenlämpöinen voi taikinanteon loppuvaiheessa.
  • Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
  • Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä n. 30min.
  • Valmista sillä välin täyte.

Täyte:
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 2rkl kanelia
  • voita
  • kananmuna

  • Sekoita sokerit ja kaneli kunnolla. Tavoite on saada mahdollisimman hienoa murua.
  • Kauli pullataikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  • Levitä huoneenlämpöinen voi voiveitsellä tai pullasudilla taikinan päälle, reunoja myöten.
  • Sirottele sokeri-kaneliseos päälle.
  • Rullaa taikina rullalle ja nipistele saumakohta kiinni ja käännä se pöytää vasten.
  • Leikkaa n.1-2cm levyisiä palasia ja nostele ne leivinpaperin päälle pellille. Huom! Pullat paisuu uunissa, joten jätä pullien väliin tilaa, ettei ne paistu toisiinsa kiinni.
  • Voitele kananmunalla.
  • Paista uunin keskitasolla 225asteessa noin 10-15min.

2 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Pullaresepti oli mainio, tein ohjeellasi näitä pullia. NAM! ja kiitti!

Päivi kirjoitti...

Kiva, että maistui :). Itekin käytän yleensä tätä ohjetta, kun leivon pullaa. Pitäiskin taas jonain päivänä leipoa pullaa, pitkästä aikaa. :)