torstai 25. joulukuuta 2008

Daim kääretorttu



Tähän torttuun sain ideaa Makupossun sivuilta. Tortun rullalle kääriminen oli hieman hankalaa. Täytteet pursuili yli ja tortun pohja repeili. Onneksi ne peittyivät kermavaahdon alle. Hyvää tämä joka tapauksessa oli. :) Tätä herkuteltiin aattona kahvipöydässä. Kuvassa on muuten puolikas kääretorttu.

Pohjan ohjeen löydät täältä.

Täyte:
  • 1prk Flora vanillaa
  • 1prk maitorahkaa
  • 1tl vaniljasokeria
  • 1pss daimrakeita
  • vadelmahilloa
Kuorrute:
  • 2dl kermaa
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • lakka-suklaapalleroita

Levittele paistetun kääretorttupohjan päälle vadelmahilloa. Vaahdota Flora vanilla ja sekoita maitorahka, vaniljasokeri ja daimrakeet joukkoon. Levittele seos vadelmahillon päälle. Kääri varovasti rullalle ja nosta pakastimeen jäätymään. Torttu on helpompi leikata hieman kohmeisena. Vatkaa päälle kermavaahtoa ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Kosritele suklaakarkeilla.

1 kommentti:

Pahalapsi kirjoitti...

Dajm on herkkua! rahkaa en ole koskaan suklaisiin juttuihin oikein osannut yhdistää, mutta ehkä nyt kokeilen!