lauantai 7. kesäkuuta 2008

Pätkiskääretorttu


  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinajauhetta
Täyte:
  • 2dl kermaa
  • sokeria
  • 7 Pätkis patukkaa
  • 1 liivatelehti

Ohje:
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada ne siivilän läpi vaahtoon.
  • Sekoita varovasti sekaisin.
  • Levittele taikina leivinpaperin päälle pellille.
  • Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.
  • Kumoa torttu sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistossa ollut leivinpaperi.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta mielesi mukaan sokerilla.
  • Pilko Pätkikset pieniksi paloiksi ja sekoita kermavaahtoon.
  • Liota liivatelehteä n.5-10min kylmässä vedessä ja sen jälkeen liota se pieneen määrään kuumaa vettä. Kaada liivate ohuena nauhana vaahtoon kokoajan sekoittaen.
  • Levitä pätkisvaahto tortun päälle ja kääri torttu tiukalle rullalle.

4 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Maistuis mullekkin:D täytyypä kokeilla tässä joku päivä.

Päivi kirjoitti...

Mulla oli tarkotus laittaa siihen 10 Pätkistä, mutta ku sinähän tiiät, että täällä talossa on nuita pikku herkkusuita ni pari patukkaa meni niiden makeisiin suihin. Ei ois siis haitannu, vaikka siinä ois ollu pari Pätkistä enemmän, mutta hyvää oli tuollakin Pätkis määrällä. :)

Liisa kirjoitti...

Teinpä tätä isän synttäreitten kunniaksi ja hyvin meni kaupaksi. Liivate jäi kyllä pöydälle vesiastiaan eli unohtu laittaa mutta eipä tuo haitannu.

Anonyymi kirjoitti...

Oo. Tämä ja nuo dajm-palat, kuolasin juuri näppäimistöni piloille :D