torstai 1. toukokuuta 2008

Valkosuklaakakku









200g domino-keksejä
80g voita
Täyte:
30og tuorejuustoa
3 kananmunaa
2dl sokeria
250g valkosuklaata
2tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä( +vettä)
3dl flora vanillaa
Koristelu:
tummaa suklaata juustoraastimella
raastettuna

1. Laita irtopohjaisen vuon pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos tasaisesti leivinpaperin päälle kakun pohjaksi.
2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
3. Erota kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri tasaiseksi ja lisää sulatettu valkosuklaa.
4. Vatkaa Flora Vanilla(vaniljakastike) vaahdoksi
5.Vatkaa valkuaiset puhtaalla vatkaimella vaahdoksi.
6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juustosuklaaseokseen. Lisää sitten kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan keksimurupohjan päälle.
7.Anna täytteen jähmettyä kylmässä vähintään 5 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään.
8. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja: