perjantai 9. toukokuuta 2008

Suklaahyytelökakku



Pohja:
  • 1 torni suklaatäytekeksejä
  • 75g voita
Täyte:
  • 150g maitosuklaata
  • 150g ranskankermaa
  • ½dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • ½dl kahvia
  • 3 liivatelehteä
  • 2dl kermaa

Ohje:
  • Valmista pohja: Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Taputtele keksiseoksesta pohja vuoanpohjalle.
  • Valmista täyte: Sulata suklaa vesihauteessa
  • Vaahdota munat ja sokeri
  • Sekoita vaahtoon sulatettu suklaa ja ranskankerma
  • Liota liivatteita kylmässä vedessä n.5-10 min ja sulata liivate kahviin
  • Sekoita liivate vaahtoon
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää edelliseen seokseen.
  • Anna hyytyä vähintään kolme tuntia
  • Raasta suklaata päälle koristeeksi
Huom. Pohja jäi inhottavasti kiinni vuokaan. Voi olla, että jos laittais tuohon keksimäärään vähemmän rasvaa, niin pohjasta tulisi parempi.

Ei kommentteja: