lauantai 12. huhtikuuta 2008

Jauhelihalasagne

(n. 6 annosta)



Tein tämän lasagnen Torinolasagnelevy paketin kyljestä. Muokkailin vain sitä vähän. Itse oon tykänny tehdä tällä ohjeella.


  • ½ pkt lasagnelevyjä
Jauhelihakastike:
  • 400g jauhelihaa
  • 2 isoa sipulia
  • n.1tl suolaa
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1tlk (400g) tomaattimurskaa
  • n. 1dl ketsuppia
  • 2dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2tl oreganoa

Juustokastike:
  • 50g voita
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1l maitoa
  • 1tl suolaa
  • hienonnettua mustapippuria
  • 2dl juustoraastetta

Pinnalle:
  • 2dl juustoraastetta

Ohje:
  • Ruskista jauheliha pannulla. Lisää hienonnetut sipulit, mausta suolalla ja paprikajauheella.Lisää tomaattimurska, ketsuppi, vesi ja lihaliemikuutio. Hauduta 10-15 minuuttia. Mausta oreganolla.
  • Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito vähitellen kokoajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia kokoajan sekoittaen. Mausta suolalla ja hienonnetulla mustapippurilla. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.
  • Voitele iso, suorakaiteen muotoinen vuoka. Levitä vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja päälle vieri viereen lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle lihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Tee samallaisia kerroksia vielä 2-3. Levitä päällimmäiseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla 40-45 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Ei kommentteja: