maanantai 18. helmikuuta 2008

Kuningatar laskiaispullat

(n.15kpl)

Pullataikina:
  • 2,5dl maitoa
  • 25g hiivaa
  • 1tl suolaa
  • 1dl sokeria
  • ½ rkl jauhettua kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • n.7dl vehnäjauhoja
  • 100g voita
Voiteluun:
  • 1 kananmuna
Päälle:
  • raesokeria


Ohje:
  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan
  • Lisää mausteet: suola, sokeri ja kardemumma
  • Sekoita joukkoon kananmuna
  • Lisää jauhot pikkuhiljaa ja vaivaa taikina tasaiseksi
  • Lopuksi lisää voi
  • Kohota kooltaan kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa esim. vesialtaassa peitettynä
  • Jaa kohonnut taikina kahtia ja alusta puolikas tasaiseksi tangoksi
  • Leikkaa siitä n.7 palaa ja pyöritä palat sileiksi pulliksi pellille leivinpaperin päälle
  • Anna kohota vielä peitettynä lämpimässä paikassa noin.20 minuuttia, jotta pullat ehtivät nousta hyvin
  • Leivo samoin toinen puoli taikinasta
  • Vatkaa voitelumunan rakenne rikki ja voitele pullat
  • Sirottele päälle raesokeria
  • Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6-7 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin värin


Kuningatartäyte:
  • 2,5dl maitorahkaa
  • 1dl kuohukermaa
  • 1dl vadelmahilloa
  • 2dl kohmeisia mustikoita
  • sokeria
Ohje:
  • Vatkaa kerma vaahdoksi
  • Sekoita joukkoon maitorahka, vadelmahillo ja kohmeiset mustikat
  • Lisää sokeria oman maun mukaan

Halkaise pullat keskeltä kahtia. Laita kuningatartäytettä väliin. Syö ja nauti :).

Ei kommentteja: