Tätä kakkua halusin kokeilla omille synttäreille. Tämä ohje on melkein suoraan Ihana suklaa-kirjasta. Oli ihan kivaa vaihtelua.
Pohja:
- 18kpl Digestive keksejä
- 3rkl kaakaojauhetta
- 2rkl sokeria
- 90g sulatettua voita
- 750g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 ½ dl sokeria
- 3 isoa kananmunaa
- 150g suklaata sulatettuna ½dl veden kanssa
- 2tl vaniljasokeria
Ohje:
- Sekoita keskenään murennetut keksit, kaakao ja sokeri. Kaada päälle sulatettu voi ja sekoita. Painele seos tasaisesti rengasvuoan pohjalle.
- Paista 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jäähdytä. Alenna uuninlämpö 160 asteeseen.
- Poista rengasvuoan reuna varovasti ja voitele kevyesti voilla. Kun pohja on jäähtynyt, laita reuna takaisin paikalleen.
- Täytteen valmistaminen:
- Vatkaa tuorejuusto sileäksi sähkövatkaimella isossa kulhossa. Jatka sekoittamista ja lisää vähitellen sokeri. Lisää munat yksitellen, vatkaa vain sen verran, että munat sekoittuvat.
- Kaada puolet seoksesta toiseen kulhoon.
- Sulata suklaa ja siihen lisätty vesi vesihauteessa. Lisää suklaaseos toiseen tuorejuustoseos kulhoista.
- Lisää 1tl vaniljasokeria molempiin seoksiin.
- Kaada hiukan alle puolet vaaleasta seoksesta vuoan keskelle. Liikuttele vuokaa siten, että seos peittää tasaisesti koko keksipohjan.
- Kaada varovasti hiukan alle puolet suklaaseoksesta vaalean seoksen keskelle ja anna levitä itsekseen.
- Lisää kerroksia vuorotellen. Käytä joka kerta noin puolet seoksesta, kunnes seokset loppuvat. Käytä viimeisenä vaaleaa seosta. Vaaleita kerroksia pitäisi olla neljä ja tummia kolme. Seoksen pinnalta vuoan yläreunoihin pitäisi olla 2 ½ cm.
- Laita uunin pohjalle astiaan vettä ja aseta juustokakku ritilälle sen yläpuolelle.Paista 1 tunti 10min tai kunnes keskustan vaalea seos on hyytynyt. Suklaaseos tiivistyy jäähtyessään.
- Ota kakku uunista. Irrottele kakkua veitsellä vuoan reunoista. Anna jäähtyä vuoassa.
- Poista varovasti vuoan reuna. Jäähdytä kakku kylmäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti