sunnuntai 17. helmikuuta 2008

Uunilohi

(neljälle)
Tarpeet:
  • puolen kilon lohifile
  • purkki (120g) smetanaa
  • 3dl kuohukermaa
  • pienehkö suolakurkku
  • n. 2 rkl sinappia
  • pippurisekoitusta
  • suolaa

Työvaiheet:
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele vuoka voilla tai öljyllä.
  • Laita lohifile vuokaan nahkapuoli ylöspäin ja paista n. 7 minuuttia.
  • Ota kala uunista ja nosta nahka pois fileen päältä.
  • Ripottele kevyesti pippurisekoitusta ja suolaa kalan pinnalle.
  • Viipaloi suolakurkku ja peitä viipaleilla osa kalasta.
  • Sekoita smetanan sekaan sinappi ja loraus kermaa ja levitä seos kalan päälle.
  • Kaada loput kermat vuokaan.
  • paista n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja: